Най-големите филмови фестивали в света ще обединят усилия за 10-дневен онлайн киномаратон. Между

...
Най-големите филмови фестивали в света ще обединят усилия за 10-дневен онлайн киномаратон. Между
Коментари Харесай

10-дневен онлайн маратон с най-големите кинофестивали

Най-големите кино фестивали в света ще обединят усилия за 10-дневен онлайн киномаратон. Между 29 май и 7 юни We Are One: A Global Film Festival ще даде на феновете по целия свят опцията да гледат класики и нови филми в YouTube, до момента в който кината са затворени.

" Прожекциите " ще бъдат изцяло безвъзмездни и даже няма да бъдат прекъсвани от реклами. Лентите са подбрани от селекционните екипи на редица кинофоруми. Сред 20-те присъединили се досега сътрудници са интернационалните кино фестивали в Берлин, Кан, Торонто, Сан Себастиан, Локарно, Карлови Вари, Анеси, Токио, " Трайбека " и " Сънданс ". Програмата, която ще бъде оповестена в идните седмици, включва игрални и документални филми, късометражно кино, разговори с персони от света на седмото изкуство.

" Често приказваме за неповторимата роля на киното да въодушевява и сплотява хората оттатък всевъзможни граници и разлики с това да помага на света да се възвърне. We Are One: A Global Film Festival събира куратори, артисти и разказвачи, с цел да могат те да забавляват и да предложат облекчение на световната аудитория. Имайки за сътрудници изключителни фестивали и YouTube, ние се надяваме да дадем на хората шанса да оценят силата и изкуството на киното и да им покажем какво е присъщото за всеки фестивал ", споделя Джейн Розентал от " Трайбека ", един от инициаторите на невижданото събитие.

Макар достъпът до филмите да е безвъзмезден, феновете ще могат да подаряват средства на Световната здравна организация. 

Фестивалите " Сънданс " и " Берлинале " имаха шанса да се проведат при започване на 2020 година, преди развихрянето на коронавирусната зараза, само че не по този начин стоят нещата с всички останали. Кан 2020 виси на косъм, откакто първо пропаднаха истинските му дати през май, след това и първичното отсрочване за юли. В Карлови Вари (юли) бе напълно анулиран тази година. Само от Венеция се кълнат, че 77-ото издание на най-стария кинофестивал в света ще се състои от 2 до 12 септември, както е по проект. Кинофестивалът в Торонто, който също се организира през септември (но по-късно от Венеция), обаче се готви за новаторско онлайн издание. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР